2013. október 22., kedd

Bizony, a gondjaiddal sokszor magadra maradsz

Hogy miért is olyan mocskos ez a világ? Miért láttál minden másképp gyerekfejjel?

Akkoriban én is másképp vélekedtem arról, hogy mit jelent barátnak lenni, és valakit a barátodnak nevezni. Ma már minden kitisztult. Senki se barát igazán ( aki nem így vélekedik róla, majd előbb vagy utóbb rájön) ! Hogy mi az igaz barátság? Feltétel nélküli szeretet, tisztelet....ez kéne hogy legyen! Ellenben: érdekek mozgatják, semmi más. Mondok egy példát: észrevetted már, hogy amikor egy barátodnak születésnapja van, milyen másképp beszél veled? Olyankor bezzeg feltudd hívni, más napokon pedig érdekes módon sose ér rá semmire. Na meg az a rohadt érzés, amikor a saját szülinapodat elfelejtik. És ez csak egy sablonos példa, ennél vannak sokkal negatívabbak is.


A másik dolog, ami miatt az ember társadalmilag szerencsétlenné érzi magát, az az, hogy képesek vagyunk önző emberek nyomdokai után lépkedni mint valami hülyék, mert szó szerint, kivagyunk éhezve egy jó szóra, és társaságra. És mit ér el vele az ember? Kihasználják, semmibe veszik, és ő mégis csak megy kilátástalanul. Pontosan ez az oka annak, hogy egy ember benne ragad egy teljesen felesleges, nem neki való, sőt időnként inkább hátráltató szociális kapcsolatban, nevezném inkább: hamis barátságban.


Az lenne a legjobb, ha az ember feleszmélne: a mai világban az olyan fogalmak mint igaz barátság, tisztelet, becsület, hit...mind mind értelmüket vesztették. Hiszen TE is ugyanolyan vagy: CSAK KAPNI AKARSZ, DE ADNI NEM ADSZ SEMMIT !Gondolkodj el, ha a társaságod tagjai mindig fikáznak valakit a jelenlétedben – nyilván, ahogy hátat fordítasz, VELED is ezt teszik. És lehet ugyanezt teszed te is. (Tisztelet a nagyon kevés kivételnek)


Teszel bármit is az emberi kapcsolataidért? De fogadjunk, azt elvárod, hogy téged tiszteljenek. Civilizáltnak tartod magad, miközben a pénzközpontúság, az önzés már az ami mindenkit jellemez.
Sokkal jobban jár az ember, ha vesz magának egy kutyát. Az legalább örül neked őszintén. Míg az ember csak kifogásokat talál, addig jobb is, ha nem igényeled társaságukat, mert csak az idődet vesztegeted rájuk !


1 megjegyzés:

  1. "Szomorú, de mások véleménye mindig nagyon nagy hatást imponál a lelkembe. Mindent képes vagyok kombinálni, de a legvégén sohase ütők túl nagy mércét a valósággal... mindig hasonlít a valósághoz."

    Ennek semmi értelme.. borzasztó helytelenül fogalmazol. Vagy tanulj meg értelmesen írni, vagy hagyd abba, mert röhögteted magad

    VálaszTörlés