2013. december 18., szerda

Igenis, utálom a Karácsonyt !

Miért kéne hazudjak másnak, vagy magamnak? Amit érzek, úgy gondolom illik ki is mondani. Nem ! Nem szeretem a karácsonyt ! Hogy miért? Van néhány nyomos okom rá.
Nem kezdek el sajnálkozni, és még csak leírni sem a fél életem. Aki ismer, az tudja, hogy életem legfontosabb személyét akivel ezt az ünnepet megosztanám, nem lehet velem. Elvesztettem, és emiatt érzem ilyenkor magam sokkal dühösebbnek, mint az év többi napján. Habár erről senki sem tehet, ez is hatással van rám ilyenkor.
Őszintén gondolom, hogy az egész karácsony egy hazugság. Kevés ember van, aki valóban azért várná, hogy a családdal lehessen, hogy értéknek számítson, hogy abban a néhány napban nem csak degeszre ehetjük magunkat, de ki is beszélhetjük az elmúlt egy év történéseit azokkal akik a legtöbbet számítanak. Tévedésben élhetek, ha hiszek még a csodákban, mert sajnos ez a világ megváltozott ! A karácsony bár a szeretet és a meghittség ünnepének mondjuk, miért van az, hogy pontosan ez az, aminek nem adunk jelentőséget? Az ajándék számít igaz? Az nem, hogy mit is teszel, mi az, amit szeretetből adsz. Csak az számít te mit fogsz kapni (persze lehetnek még kivételek, éppen ezért nem kell mindenki magára vegye).
De azért így most olvasván, ott magadba, igaz e hogy van benne valami? Valószínűleg te is úgy választod ki azt az ajándékot, hogy minél több jusson neked. De az ugye eszedbe se jut, hogy ha te se áldozol, ugyan úgy te sem érdemled. Itt nem az összeg, és még csak nem arról szól ez az egész, hogy milyen méregdrága ajándékot kapsz, hanem arról, hogy amit te adsz másnak, az szeretettel legyen kiválasztva! Nem hogy "jó lesz az neki". 
Ki nem állom a képmutatást. Utálom, semmi másról nem szól ez az egész karácsony mint a pénzről. A kereskedelem ilyenkor jó nagyot kaszál. Na ez az ami fontos: hogy már szeptemberbe elkezdődjön a nagy karácsonyi akció. Mi más ez, ha nem manipuláció? Vedd meg, mert karácsony van. De ez nem indok, könyörgöm! Itt minden arra buzdít, hogy tényleg csak ezek a keretek számítsanak.
Az igények nagyok, de a másik megbecsülése, segítése már fogalmát vesztette. Nos, ez van. Utálom ezt a nyüzsgést. Csak azt várom, hogy elteljenek azok a bizonyos piros betűs napok.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése